Diagnosticul si tratamentul displaziei de dezvoltare a soldului – iulie 2018

Diagnosticul si tratamentul displaziei de dezvoltare a soldului – elemente teoretice si practice

S.C.U.C. “Grigore Alexandrescu” – Bucuresti – Iulie 2018

Dragi colegi,

                Există un număr mare de solicitări venite de la medici, pentru dobândirea abilităţilor în diagnosticul si tratamentul displaziei de dezvoltare a soldului. Cursul isi popune sa ofere participantilor o intelegere aprofundata a rolului ultrasonografiei in diagnosticul si gestionarea displaziei de dezvoltare a soldului (boala cunoscuta anterior sub numele de luxatie congenitala de sold), precum si metode moderne de tratament in functie de varsta si de severitate.

                Cursul va aprofunda cunostiintele teoretice si abilitatile practice necesare pentru a efectua si interpreta examenele de ultrasunete pentru sugari, examenul clinic si managementul cazului in urma constatarilor. Aspectele precum alegerea echipamentului si pregatirea lui, vor fi de asemenea dezbatute. Totodata, in functie de varsta, gravitate si alte patologii asociate, vor fi discutate optiunile de tratament, cu aplicatii practice pe mulaje.

                Cursul se va desfasura la S.C.U.C. « Grigore Alexandrescu » in prima jumatate a lunii iulie 2018. Mai multe detalii despre acest curs vor fi prezentate in curand pe aceasta pagina si pe pagina noastra de Facebook. Cursul va fi creditat cu credite EMC.

 

Va asteptam cu drag!   

Cu deosebita considerație,

Dr. Alexandru ULICI,

Președinte ARTOP

http://www.ortopediepediatrica.ro/