Congresul National ARTOP, editia a VI-a 2013

Stimați Colegi,

Al 6-lea Congres Național al Asociației Române a Traumatologilor și Ortopezilor Pediatri ne conferă dreptul de a participa efectiv la o întrunire la care să ne stabilim modul de lucru și să arătăm lumii medicale că facem  parte dintre cei care avem posibilitatea să asigurăm o asistență medicală de înalt nivel celor care doresc să beneficieze de serviciile celor ce practică ortopediea pediatrică.

Au trecut 6 ani de la înființarea ARTOP, îndelungi confruntări de atitudine, concepții și conduită, după procese și convingerea funcționarilor de la Ministerul Sănătății că trebuiesc respectate deciziile din Justiție, ortopedia pediatrică devenind o specialitate ca și celelalte specialități ce fac parte din Nomenclatorul Național. Trebuie acum să demonstrăm că noi suntem capabili și știm mai bine decât cei care vor să fie, dar care știu și practică această specialitate la nivel superficial.

ARTOP a reușit să reînființeze specialitatea de ortopedie pediatrică ca specialitate de sine stătătoare, a susținut și acum există o comisie de specialitate, Comisia de Ortopedie Pediatrică a Ministerului Sănătății și acum o parte din membrii ARTOP pregătesc prima serie de medici rezidenți.

Este deplorabil cum epigonii ce par a fi bine intenționați reușesc încă să se opună unei evoluții firești, adaptată condițiilor și situației existente în România, dezorientând tinerii ce doresc să se formeze în această specialitate.

Domnilor Colegi, a sosit momentul să apărăm identitatea specialității și onoarea fiecăruia dintre noi. Nu vreau să insult inteligența intriganților inițiatori de societăți și conferințe de fațadă care doresc dezbinarea, poziții numai pentru promovare sau funcții cu care să se împăuneze ca întemeiatori ai ortopediei pediatrice moderne. Vreau să fim convinși că acest congres ne va solidariza pentru a stabili un program și o viziune privind evoluția specialității noasre și a expune lucrări utile nu numai teoretic, dar și adaptabile fiecărei secții de ortopedie pediatrică din România.

Cu sinceritate,

Prof. Dr. Gh. Burnei

Președinte ARTOP